Осъдиха скандалния продуцент Харви Уайнстийн, той влезе в болница

Pinterest LinkedIn +

Харви Уайнстийн беше хоспитализиран часове след като беше осъден, съобщи "Ройтерс", като се позова на официален представител на скандалния холивудски продуцент.

След множеството повдигнати обвинения срещу него, свързани със сексуални посегателства, Уайнстийн получи осъдителна присъда, според която трябва да лежи в затвор през следващите 23 години. След като е влязъл в затвора, той се е оплакал от болки в гърдите и е бил отведен в болница "Bellevue" в Манхатън. 

През февруари съдебен състав призна Уайнстийн за виновен по обвинение в изнасилване от трета степен и склоняване към секс от първа степен. Той самият не се призна за виновен и заяви, че интимните му контакти са били осъществени по взаимно съгласие. Въпреки това на 11 март той беше осъден на лишаване от свобода.

Защитата на Уайнстийн възнамерява да обжалва присъдата. Адвокатката му Дона Ротуна заяви, че ще предостави доказателства за предубеденост на съда, а освен това обвини съдията Джеймс Берк, че се е поддал на обществени внушения и по-конкретно от нашумялата кампания против насилие #MeToo.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.