Еминем и Джей Зи съдят компанията на Харви Уайнстийн

Pinterest LinkedIn +

Певците Еминем и Джей Зи са подали иск срещу компанията на продуцента Харви Уайстийн. Двамата изпълнители твърдят, че от фирмата им дължат пари.

Според deadline.com сумата възлиза на 800 хил. долара плюс авторски права за няколко предишни проекта. Искът идва в момент, когато "The Weinstein Company", една от най-големите продуцентски компании в Холивуд, е пред банкрут, след като Уанстийн беше уволнени заради множеството обвинения за сексуален тормоз. Опитът компанията да бъде продадена за 500 млн. долара не постигна успех.

Еминем заявява, че трябва да получи 352 хил. долара заради ползването на три негови песни в лентата "Обратен гард" от 2015 г. Става въпрос за парчетата "Phenomenal", "Phenomenal 2" и "Kings Never Die", които са част от саундтрака на спортната драма с Джейк Джиленхол. Досега компанията на Уайнстийн е заплатила на рапъра само 48 хиляди.

Джей Зи пък пресмята, че му дължат поне 480 хил. долара. Те са свързани с поредицата "TIME: The Kalief Browder Story" и предстоящата "Rest in Power: The Trayvon Martin Story". 
Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.