Секс скандалът с Харви Уайнстийн ще бъде превърнат във филм

Pinterest LinkedIn +

Джоди Кантър и Меган Тоухи спечелиха награда "Пулицър" за разкритията си около предполагаемите сексуални злоупотреби на продуцент Харви Уайнстийн. И сега историята на репортерите на "Ню Йорк Таймс" получава холивудски интерес.

"Plan B", продуцентската компания, оглавявана от Брад Пит, която стои зад филми като "12 години робство", вече придобива екранните права.

Макар все още да няма сценаристи или режисьор, екипът очевидно няма да се стреми да разкаже историята на Уайнстийн или предполагаемите му престъпления, а по-скоро как репортерите се сблъскаха със заплахи, докато се опитваха да разкажат една от най-важните истории на десетилетието.

Статията в "Ню Йорк таймс" се появи на 5 октомври и предизвика буреносен ефект. Разказите на Кантър и Тоухи имаха непосредствено въздействие: Уайнстийн беше уволнен от компанията си и изгонен от Академията за филмови изкуства и науки. След това десетки жени проговориха за тормоза, на който са били подлагани, включително и от други имена в индустрията. В отговор на скандала възникнаха движенията #MeToo и Time's Up, свързани със защита на женските права.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.