Спасиха компанията на Харви Уайнстийн от банкрут

Pinterest LinkedIn +

В последния момент спасиха от банкрут продуцентската компания на Харви Уайнстийн.

Фирмата беше изпаднала във финансови затруднения, след като десетки жени обвиниха продуцента в сексуално насилие. Уайнстийн не гласно отрече всички твърдения, но е разследван от полицията по всички обвинения.

65-годишният мъж основава фирмата си през 2005 г. заедно с брат си Боб. Бизнес дамата Мария Контрерас-Суийт и милиардерът Рон Бъркъл са начело на инвестиционната група, платила 500 млн. долара за активите на студиото, които включват и права върху 277 филма и телевизионни програми.

"Сделката осигурява възможност за компенсация на жертвите и защитава работата на нашите служители. Смятаме, че осъществяването на договорката е огромно постижение, като се имат предвид невероятно трудните обстоятелства", гласи част от изявлението на "Weinstein Company ".

Според "Hollywood Reporter" Мария Контрерас-Суийт подкрепя движението #MeToo и именно заради това е проявила интерес към инвестиции в компанията на Уайнстийн.
Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.