"Диванче за кастинг" осмя Харви Уайнстийн дни преди "Оскарите"

Pinterest LinkedIn +

На емблематичния булевард "Холивуд" в Лос Анджелис се появи противоречива инсталация, наречена "Диванче за кастинг" (Casting Couch). Тя представлява златна фигура в човешки ръст на продуцента Харви Уайнстийн, седнал на златно канапе. Скандалният кино магнат е изобразен облечен в халат и държи малка статуетка "Оскар".

Композицията окарикатурява Уайнстийн, чието име нашумя напоследък покрай десетки разкрития за сексуален тормоз от негова страна спрямо холивудски актриси, в навечерието на раздаването на наградите "Оскар", което предстои на 4 март.

Автори на творбата са уличните художници "Пластик Джийзъс" Джошуа "Джинджър" Монро, според които творбата им символизира тъмната страна на шоубизнеса, а именно – сексуалното хищничество. 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.