Защо звездите имаха оранжеви брошки на тазгодишните награди "Оскар"?

Pinterest LinkedIn +

Знаменитостите често използват модата, за да отправят политически послания по време на популярни събития. Церемонията по връчването на наградите "Оскар", която се проведе на 4 март 2018 г., не беше изключение.

При раздаването на "Златните глобуси" през януари много от звездите облякоха черни тоалети в знак на солидарност с кампанията Time's Up и движението #MeToo. Снощи обаче беше по-различно и преобладаваха оранжевите знаци. Те бяха в подкрепа на органицацията "Everytown for Gun Safety", която се застъпва за по-силен контрол над притежаването на оръжия в САЩ.

"Тези оранжеви значки се носят в чест на всички американци, убити или ранени поради широката употреба на огнестрелни оръжия", казаха от организацията в изявление.

Призивът за по-строг контрол на оръжията идва само седмици след като 17 ученици и преподаватели бяха убити при стрелба в гимназията "Marjory Stoneman Douglas" в Паркленд, Флорида.

Организаторите заявиха, че са избрали оранжевия цвят в памет на Хадия Пендълтън, 15-годишен ученик, който беше убит на детска площадка в Чикаго.

"Американците се нуждаят от мерки за безопасност. Такива трябва да бъдат приети незабавно, за да бъде спасен животът на десетки хора", пишат още от организацията.

Сподели.