"Opel" може да изтегли 100 000 коли заради манипулиран софтуер

Pinterest LinkedIn +

Германските власти са започнали проверка на "Opel" заради подозрения за манипулиран софтуер на дизелови автомобили, съобщава "Pойтерс". Проверката включва и претърсване на офиси и заводи на компанията, което може да завърши с изтегляне на около 100 000 автомобила.

От "Opel" обявиха, че се провеждат огледи на два места и уточниха, че проверката е предварителна.

"Не можем да коментираме подробности, докато тече процедурата. Компанията оказва пълно съдействие на властите. "Opel" отново потвърждава, че автомобилите на компанията отговарят на съответните регулации", се казва в позиция на компанията.

Според информация на германския вестник "Билд" проверката е заради съмнения, че софтуер за управление на двигателите в дизеловите модели на "Opel" е нелегално манипулиран. Засегнати от проверката са около 95 000 автомобила от моделите Insignia, Zafira и Cascada, които са произведени съответно през 2012 г., 2014 г. и 2017 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.