"Opel" представи новия си концептуален електрически SUV

Pinterest LinkedIn +

Откакто има нов собственик (PSA Group), "Opel" работи по нова визия и нов "дизайнерски език", който компанията определя като "естествен и дързък". Първият поглед върху него идва с новия концептуален SUV GT X Experimental, който компанията представи, съобщава "Automotive News Europe".

Автомобилът е изцяло електрически, като запазва някои от традиционните детайли за "Opel", но и добавя нови. Целта е автомобилът да изглежда по-изчистено, по-елегантно и високотехнологично.

Предната решетка и фаровете са съвсем различни, като от "Opel" наричат решетката Vizor, защото прилича на визьора на каска. Този елемент постепенно ще стане част от повечето модели на компанията занапред.

От "Opel" допълват, че GT X Experimental въвежда дизайна на колите на компанията от средата на следващото десетилетие. Дизайнът е преминал през "визуална детоксикация" с цел да се махне всичко ненужно и да се оставят само изчистени форми, казват още от "Opel".

Компанията планира да предлага изцяло електрическа версия и хибрид на всеки един от моделите си от 2024 г. нататък. Първият такъв модел ще е следващото поколение на Corsa от 2020 г.

GT X Experimental ще има 50kWh батерия с възможност за безжично презареждане. Автомобилът ще предлага и автономни функции Ниво 3, което означава, че шофьорът ще трябва винаги да е готов да поеме контрол във всеки един момент.
Сподели.