"Opel" спира три модела, за да се насочи към SUV и електричеството

Pinterest LinkedIn +

"Opel" обяви промяна в продуктовата си линия, която ще сложи край на три модела. Те ще бъдат заменени от три нови предложения, които ще са новата посока на развитието на компанията.

От "Opel" планират спиране на производството на малките модели Adam и Karl, както и на кабриолета Cascada през следващата година. Това ще помогне на компанията да оптимизира продуктовата си линия и да се вмести в новите, по-строги норми за вредните емисии.

До и от 2020 г. Opel ще замени трите модела с три изцяло нови предложения: новата Corsa, вана Vivaro и новото поколение на SUV-а Mokka X.

Следващият Mokka X ще бъде препозициониран, за да има по-голяма дистанция от Crossland X. Очаква се той и Corsa да имат електрически версии.

От "Opel" казват още, че искат продажбите на SUV да са 40% от всичките ѝ продажби до 2021 г. В момента те са 25%.

Компанията ще засили фокуса си и над хибридите. Тя планира още следващата година да започне производство на plug-in хибрид на Grandland X. Целта е да се предлага електрическа версия на всеки от моделите на "Opel" до 2024 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.