Официално: вторият ден на Elevation Festival 2011 пропадна

Pinterest LinkedIn +

Провеждането на втория, заключителен ден от първото издание на международния музикален фестивал Loop Elevation 2011 пропадна поради влошените метеорологични условия през последните часове и неблагоприятната прогноза на синоптици за региона на Разлог.

Силният вятър, чиито пориви достигат до близо 80 км/ч, почти успя да събори Главната сцена, а температурите паднаха под 20 градуса. Много от посетителите на фестивала, който стартира на 24 юни с концерти на Stereo MC's, Morcheeba, Hurts, Parov Stelar и др., заминаха обратно към София и останалите градове още в сутрешните часове на 25 юни, когато се появиха и първите слухове за извънредната ситуация.

Официална информация по случая и становище от страна на организаторите на Loop Elevation 2011 обаче, бе разпространена едва в късния следобед - в около 17:00 часа на 25 юни. Дотогава десетки фенове продължиха да обикалят Разлог и Банско с надежда вторият ден на фестивала все пак да се състои.

"Организаторите на фестивала Loop Elevation 2011 съобщават, че поради лоши климатични условия и с оглед безопасността на хората, вторият ден на фестивала няма да се състои. Решението е взето въз основа на официално становище от кмета на община Разлог.

Автобусите на фестивала за съответните дестинации ще потеглят на 25.06.11 г. в 18:00 часа от къмпинга на фестивала.

В понеделник (27.06.2011 г.) организаторите ще дадат информация за това как и къде ще бъдат върнати парите от закупените билети и eleva (талони за храна и напитки).

Организаторите поднасят извиненията си на всички фенове, групи и артисти, партньори и медии", се посочва в официалното съобщение от прес-центъра на Loop Elevation 2011 до медиите.

Програмата на 25 юни трябваше да започне в 14:00 ч. и включваше сетове на Delinquent Habits, Gentleman, Cypress Hill и 30 Seconds To Mars.

Първият ден на Loop Elevation 2011 събра на поляната в околностите на Разлог около 7 хил. души, а неприятностите за организаторите започнаха още тогава, тъй като буквално в последния момент стана ясно, че хедлайнерите Jamiroquai няма да участват в събитието поради тежка контузия на крака на фронтена на британската фънк банда - Джей Кей.

Междувременно, десетки фенове вече изразиха своето недоволство срещу организаторите на Loop Elevation 2011 чрез постове в официалната Facebook страница на фестивала. Със смесени чувства посетителите на музикалния форум коментират и организацията му, след като станаха жертви на километрични опашки на входа, както и пред павильоните за закупуване на ваучери за храни и напитки.


Сподели.