"Обвинен съм в сексизъм..." – оплака се актьорът Башар Рахал (видео...)

Pinterest LinkedIn +

"Обвинен съм в сексизъм. А ставаше въпрос за сарказъм", обяви актьорът Башар Рахал в своя профил във Фейсбук. Повод за изявлението му станаха нападките срещу него от последните дни, свързани с нов рекламен клип с негово участие. Във видеото се съобщава за предстоящ кастинг за водещи, актьори, сценаристи и редактори на студентската телевизия "Алма матер" към Факултета по журналистика на СУ "Св. Климент Охридски".

Според стотици потребители на социалните мрежи, изгледали рекламата, тя отправя несъмнено сексистки послания. "Добро утро, бакалаври и магистри, сигурно вече сте гледали рекламния клип, в който шефът на Студентската телевизия "Алма матер" Башар Рахал призовава младежите да кандидатстват за работа, за да станат известни (в компанията на услужлива асистентка, която става известна с носене на кафе)... Питаме ви, съгласни ли сте, че изтърканият виц за секретарката е забавен и можеше ли кампанията на телевизията да "стане известна" и по друг начин?", написаха например редакторките на сайта "Майко мила".

aмпанията има уникалната цел чрез серия от кастинги във висшите учебни заведения, да отсее най-будните и мотивирани млади хора и да състави от тях цялостен екип за единствена по рода си Студентска телевизия", заявява обаче новоназначеният шеф на студентската телевизия Башар Рахал в сайта на медията. Той подчертава, че стремежът на ръководството е "информацията да достигне до възможно най-много студенти" и като че ли именно този ефект е постигнат чрез скандалния клип.

Кастингът тепърва предстои – всеки студент, който не е смутен от сексисткото послание, би могъл да поеме по пътя на славата в качеството на водещ, актьор, сценарист или редактори на "най-младата медия на България". Желаещите могат да кандидатстват до 10.11.2018 г. Подробности за изискванията можете да намерите тук

"Ще бъде вълнуващо – като в сесия!" – обещават организаторите.

А дали рекламният клип за този кастинг наистина е сексистки, можете да прецените и сами:


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.