Морган Фрийман обвинен в сексуално насилие от осем жени

Pinterest LinkedIn +

Осем жени обвиняват Морган Фрийман в сексуално посегателство, неуместно държание и коментари, твърди разследване, проведено от CNN.

80-годишният носител на "Оскар" се държал непристойно с жени, с които е работил, както и с репортерки. 

"Всеки, който ме познава или някога е работил с мен, ще потвърди, че аз не съм човек, който би обидил някого нарочно. Извинявам се на всеки, който се е почувствал некомфортно в моята компания", казва в изявление холивудската звезда. 

Една от жертвите, която обаче отказва да разкрие самоличността си публично, споделя за преживяванията си с Фрийман, докато е била част от екипа на лентата "Да напуснеш играта със стил" от 2015 г. По време на снимачния процес тя многократно е била обект на комплименти от страна на Фрийман, който дори системно я е докосвал без нейно разрешение. 

Според нея актьорът се е опитвал да надигне полата ù и я е питал дали носи бельо. Стремежите му обаче били попарени от колегата му Алън Аркин.

Фрийман се нарежда сред десетките мъже от гилдията, като продуцента Харви Уайнстийн, актьорите Бен Афлек, Кевин Спейси, Дъстин Хофман и други, получили подобни обвинения.
Сподели.