Обявиха саундтрака на десетилетието

Pinterest LinkedIn +

Изданието "Entertainment Weekly" състави списък с най-добрите песни от филми на десетилетието. Лидер в класацията се оказа песента от филма "Роди се звезда". Композицията "Shallow" в изпълнение на Лейди Гага и Брадли Купер през февруари беше удостоена и с престижната награда "Оскар" за най-добра песен от филм на годината.

На второ място попада хитът "Let It Go" ("Слагам край") от анимационната лента "Замръзналото кралство", чието продължение от няколко дни вече е по екраните. Автори на песента са Кристен Андерсън Лопес и Робърт Лопес, а оригинала изпълнява американската актриса и певица Идина Менцел.

Челната тройка оформя песента "Never Enough" от мюзикъла "Най-великият шоумен" ("The Greatest Showman"), изпълнена от Лорън Олред. Саундтракът към филма беше обявен за най-добре продавания албум в света за 2018 г.

В списъка попадат и други популярни композиции като "Happy" на Фарел Уилямс от анимацията "Аз, проклетникът 2",
"Everything Is Awesome" на групата "Tegan & Sara" и "The Lonely Island" от "Лего: филмът", "See You Again" от "Бързи и яростни" 7 в изпълнение на Уиз Калифа (Wiz Khalifa) и Чарли Пут (Charlie Puth), "Remember Me" на Антъни Гонсалес и Ана Офелия Мургия от "Тайната на Коко", "Young and Beautiful" на Лана дел Рей от филма "Великия Гетсби", "Cups (When I’m Gone)" в изпълнение на Анна Кендрик от романтичния мюзикъл "Pitch Perfect" и "Private Property" на артистите Noni и Kid Culprit от филма "Beyond the Lights" и др.

През февруари тази година американското електронно списание "Pitchfork" състави списък на 50-те най-добри саундтраци на всички времена, в който първото място зае музиката към филма от 1972 година "Суперфлай".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.