Обявиха премиерната дата на "Матрицата 4"

Pinterest LinkedIn +

Вече е ясно кога ще излезе новата, четвърта част на филма "Матрицата". Студиото "Warner Bros." обяви датата 21 май 2021 г. като премиерна за лентата, предава "Hollywood Reporter".

Филмовата компания съобщи и други очаквани премиери. На 1 юли 2022 г. ще излезе "Светкавицата" ("Flash") по "DC Comics". В ролята на главния супергерой ще влезе актьорът Езра Милър. Премиерата на "Акира" (екранизация на манга) за пореден път беше отложена, тъй като режисьорът Тайка Уайтити е подписал договор с "Marvel Studios" за четвърти филм за Тор. Първоначално филмът трябваше да излезе на датата, на която сега очакваме "Матрицата 4".

Това, че се готви продължение на трилогията на сестри (бивши братя) Уашовски, стана известно през май тази година. През август от "Warner Bros." потвърдиха намерението си да снимат нов филм. В главните роли отново влизат Киану Рийвс и Кари-Ан Мос.

През септември Киану Рийвс сподели мнението си за сценария на четвъртия филм от поредицата. Актьорът каза, че е много впечатлен от това, което ще се случи с неговия персонаж и добови, че и според него нещата трябва да се развият именно по този начин.

"Матрицата" е трилогия от научно-фантастични филми, излезли в периода 1999 – 2003 г. В нея се разказва за борбата на оцелели хора и разумни машини след гибелта на човешката цивилизация. В световен мащаб трилогията събра приходи от над 1,6 милиарда долара.
Сподели.