Братята Уашовски ("Матрицата") отново No1 в щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Както можеше и да се очаква сай-фай трилърът “V For Vendetta”, новият филм на сценаристите и изпълнителни продуценти братя Wachowski, безцеремонно превзе щатския боксофис веднага след премиерата си.

За разлика от режисираната от тях трилогия “Матрицата” сега те са поверили работата зад камерата на сочения за тяхно протеже режисьор James McTeigue. Това е неговият дебют, като до момента той е работил само като първи асистент-режисьор по хитовата трилогия на известните братя.

Другото голямо име зад “V For Vendetta” е вездесъщият продуцент Joel Silver, който има безупречен нюх към доброто кино съчетано с  комерсиален успех. Главните роли в лентата са поверени на Hugo Weaving, Natalie Portman, John Hurt и Stephan Rea. Динамичното действие се развива в бъдещето, където Германия е направила от Англия фашистка държава след нова световна война и тайнствен войн използва терористични похвати, за да се бори с наложения тоталитарен режим.

Лидерът от миналата седмица “Failure to Lаunch” пада с едно място надолу, но продължава да държи сериозен зрителски интерес. Комедията, режисирана от Tom Dеy е с участието на истински звезден каст в лицето на Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker и Kathy Bates. Завръзката в романтичната история е в желанието на родителите на заклет ерген, прехвърлил 30-те, да го видят женен и със собствено семейство. За да предизвикат нещата, те наемат млада жена-експерт в тези взаимоотношения, за да му “налее” акъл, но това се оказва не толкова лесна задача. Тя също попада в мрежите на супер свалячът и планът им е пред провал.

Tim Allen, Robert Downey Jr. и Philip Baker Hall са главните персонажи в новата комедия на режисьора Brian Robbins - “The Shaggy Dog”. Римейк на хитовата семейна комедия от 1959 г., в която древно 300-годишно тибетско куче предизвиква обрат в съдбата на няколко човека в модерния 21 век. След неуспешни опити да разгадае тайната на дълголетието му, кучето успява да избяга от лабораторията на недобросъвестен доктор и да ухапе негов приятел – адвокат. Това довежда до генетични трансформации в тялото на адвоката и той започва да живее странен двойнствен живот. Brian Robbins, освен че е заснел лентата, е и продуцент на филма, който е струвал на компанията “Disney” 40 млн. долара бюджет.

Четвъртата позиция е за “She’s the Man”, който е второто ново предложение за уикенда. Широкоекранен дебют за младия режисьор Andy Fickman., който е сътворил романтична комедия разказваща за младо момиче, което замества брат си близнак за две седмици в колежански футболен отбор. Преструваща се на мъж тя се влюбва в съквартиранта на брат си, който пък си има приятелка. Проблемите не закъсняват и неудобните ситуации от последвалите разкрития предизвикват истински хаос в колежа, в който учат тийнеджърите. Amanda Bynes, Laura Ramsey и Channing Tatum са младите имена, който изпълняват главните роли.

Касапският трилър “The Hills Have Eyes” тази седмица е позициониран на пето място. Той е нова версия на филма на режисьора Wes Craven от 1977 г, който и сега взима дейно участие, но само като изпълнителен продуцент. Действието, режисирано от  французойката Alexandre Aja, се развива насред  пустинята из необятните територии на Америка. Младо семейство е принудено от проблеми с колата да спре на безлюдно място, което се оказва, че е било полигон за тестване на ядрено оръжие. В района, вследствие на радиацията, живеят мутирали създания, който се радват посвоему, когато някой случайно се окаже на тяхната територия.

Полицейската драма “16 Blocks”, в която звездата Bruce Willis отново се връща в обичайната си роля на ченге, е дело на режисьора-ветеран Richard Donner. В продукцията, която струва 45 млн. долара, на Willis партнират Mos Def и David Morse. Драматичният сценарий акцентира върху моралните терзания на детектив Моузли, който охранява важен свидетел до сградата на съда. Делото може да срине имиджа на полицията в Ню Йорк и неговата собствена кариера. А той е измъчван от клетвата си да пази свидетеля като полицай и варианта да си “затвори”  очите и да помогне на колегите си да убият свидетеля и да прекратят делото.

“Eight Below” е втората продукция на гиганта Walt Disney в челната десетка на американския боксофис за тази седмица. Режисьорът Frank Marshall, който има опит в снимане в зимни условия, този път е екранизирал приключенията на двама арктически спасители и техните верни кучета. Буря принуждава хората да напуснат незабавно базата си на полюса, но за съжаление кучетата са оставени на произвола на съдбата. Месеци след случката екипът се връща да търси своите любими хъските във враждебната природа на Антарктика. Главните роли в лентата са поверени на младите лица на Холивуд Paul Walker и Jason Biggs.

Осмото място е за хита от последните седмици “Medea’s Family Reunion”. Комедията е дело на Tyler Perry, който освен режисьор и сценарист е и продуцент на лентата. След успеха на предишния си филм “Diary of a Mad Black Woman” през миналата година, сега той продължава да екранизира поредицата от осем свои сценария,  разказващи за необичайната чернокожа дама на име Медеа. Със скромния бюджет от 6 млн. долара филмът се оказа супер печеливш ход и Perry вече е на печалба от 54 млн. долара. Без да е залагал на нито едно голямо име в каста си, мултифункционалният режисьор изпълнява и три от главните роли във филма си.

Месец след официалната си премиера новата версия на комедията “The Pink Panther” на режисьора Shawn Levy продължава да се радва на сериозен зрителски интерес. За това помагат и имената на Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline и Beyonce Knowles, които подкрепени от 80 млн. долара бюджет говорят много за очакванията на продуцентите си. Главното действащо лице в лентата е легендарният френски инспектор Клюзо, чиито действия понякога предизвикват недоумение  сред колегите му, но винаги завършват с успех. Когато известен футболен треньор е убит и прочутият диамант Розовата пантера изчезва, Клюзо се заема със случая. И комичните ситуации не закъсняват.

Десетата позиция този уикенд в боксофиса, базиран единствено по приходи, е за комедията “Aquamarine”. Падайки с три места надолу продукцията на режисьорката Elizabeth Allen е приета добре от по-младата тийнейджърска  аудитория. Историята разказва за приятелството между две момичета и млада русалка на име Aquamarine, която е изхвърлена от морето в басейна на крайбрежен клуб. Тя им признава, че е влюбена в младо момче и се нуждае от помощта им, за да му разкрие чувствата си. Emma Roberts, JoJo и Sara Paxton са младите дами, на който режисьорката е поверила главните роли във филма си.

Боксофис класация на Северна Америка за периода  17 - 19 март:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “V for Vendetta”

50 $ млн.

26 $ млн.

2. “Failure to Launch”

50 $ млн.

48 $ млн.

3. “The Shaggy Dog”

40 $ млн.

36 $ млн.

4. “She’s the Man”

20 $ млн.

11 $ млн.

5. “The Hills Have Eyes”

15 $ млн.

29 $ млн.

6. “16 Blocks”

45 $ млн.

30 $ млн.

7. “Eight Below”

40 $ млн.

73 $ млн.

8. “Medea’s Family Reunion”

6 $ млн.

60 $ млн.

9. “The Pink Panther”

80 $ млн.

79 $ млн.

10. “Aquamarine”

20 $ млн.

16 $ млн.

Сподели.