Denzel Washington и Jodie Foster на върха на щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Дългоочаквания нов филм на Spike Lee - “Inside Man”, застана на върха на американския боксофис веднага след премиерата си. И в това няма нищо изненадващо, защото освен името на режисьора на афиша там са и супер имената на Denzel Washington, Jodie Foster, Clive Owen и Willem Dafoe.

В стилния криминален трилър детектив си играе на “котка и мишка” с неуловим и хитър банков обирджия. Перфектният му обир пропада и след като се налага взимането на заложници, ситуацията става драматична. В напрегнатото действие се включва и млада брокерка, която осъзнава, че може да направи пари от създалите се обстоятелства.

Лидерът от миналата седмица “V For Vendetta”, този уикенд отстъпва първото място, но това не му пречи да бъде едно от най-гледаните заглавия в последните няколко дни. Зад лентата седят имената на продуцентския екип братя Wachowski и Joel Silver, а режисурата е поверена на младия James McTeigue. В динамичният  сценарий тайнствен маскиран войн, познат като “V”, се бори с тираничната политическа система, управляваща Германия и Англия като победител от Третата световна война. Главните роли в сай-фай трилъра, който е струвал 50 млн. долара, са поверени на Hugo Weaving, Natalie Portman, John Hurt и Stephan Rea.

Вторият режисьорски филм на младия William Brent Bell е последовател на така популярния в последните години жанр -  тийнейджъри умират в адски мъки. В “Stay Alive” група приятели играят видео игра, която без да предполагат ще стане причината да започнат да умират един след друг. Тя се казва “Кървавата графиня” и действието в нея се развива през 17 век, но ужаса за младежите започва, когато те осъзнават, че както умре техният герой в играта, така съвсем реално умират и самите те. Единственият им шанс за спасение е да победят Графинята в играта.

Четвъртата позиция тази седмица е за “Failure to Lаunch” на режисьора Tom Dеy. Забавната комедия хвърля яснота върху отношенията между заклет ерген-сваляч и неговите притеснени родители. Драмата за тях е, че синът им е прехвърлил 30-те, но няма никакво желание да се жени и продължава да води тийнейджърски начин на живот. За да променят това, те наемат експертка, която да промени неговото виждане за семейството. Планът се проваля, когато и тя е оплетена в мрежите му и ситуацията излиза извън контрол. Главните роли в комедията са поверени на Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker и Kathy Bates.

“The Shaggy Dog” е римейк на семейната комедия със същото име от далечната 1959 г. Режисьорът Brian Robbins я възкресява за нов живот, като е разчитал на таланта на актьори от ранга на Tim Allen, Robert Downey Jr. и Philip Baker Hall. Началото на комичните ситуации поставя хитър доктор-изследовател, който иска да разгадае тайната на дълголетието на древно тибетско куче в своята лаборатория.
Кучето успява да избяга и да ухапе местен адвокат, който е приятел на доктора. Последствията не закъсняват и с тялото на адвоката започват да се случват генетични промени, което довежда до тотална промяна в начина му на живот. Продуцентите от Walt Disney могат да бъдат доволни, защото лентата изплати вложения бюджет от 40 млн. и вече е на печалба.

“She’s the Man” е широкоекранния дебют за младия режисьор Andy Fickman. Действието в романтичната комедия се развива в колеж, където младо момиче замества брат си-близнак за няколко седмици в местния футболен отбор. Без да е било самоцел тя се влюбва в съквартиранта на брат си, който пък си има сериозно гадже. Подтискайки чувствата си, нейната роля е да се преструва на брат си, докато той се върне от тайното си пътуване до Лондон. Междувременно героите на Amanda Bynes, Laura Ramsey и Channing Tatum са подложени на стресови ситуации и когато истината излиза наяве, някои неща вече никога няма да бъдат същите.

Третото ново предложение за седмицата, което влиза директно на седмо място, е комедията “Larry the Cable Guy: Health Inspector”. Без големи имена в главните роли, режисьорът Trent Cooper e успял да привлече за участие Joe Pantoliano и музиканта Kid Rock в някои от сцените. Неразбориите в лентата са дело на инспектора по чистота Лари, който е инспектор на ХЕИ в ресторантите в голям град. Неговите методи на работа са повече от странни и кошмарът за него започва, когато му назначават жена-партньор. Двамата са натоварени с важния случай - да открият първоизточника на мистериозна зараза, която е плъзнала в градските ресторанти.
 
От пето на осмо място тази седмица пада хорър-трилърът “The Hills Have Eyes”. Режисирана от младата французойка Alexandre Aja, лентата е продуцирана от ветерана Wes Craven, който е режисьор на оригиналния филм отпреди 29 години. Действието в новата врсия се развива в пустинен участък, където младо семейство закъсва с колата си, докато пътува към място, където ще прекара ваканцията си. Оказва се, че районът е използван от военните за тестване на ядрени оръжия и вследствие на радиацията живите същества в местността са мутирали. Не след дълго закъсалите туристи разбират, че не са единствените, които са спирали тук, но не са си тръгнали никога.

Със стабилен режисьорски и продуцентски стаж зад гърба си Frank Marshall отново снима в екстремни зимни условия 13 години след кинохита си “Alive” (1993). Подпомогнат от компанията “Disney” сега той е разказвач на историята за двама арктически спасители и техните верни осем кучета във филма “Eight Below”. Притиснати от сериозните зимни бури, екип от специалисти е принуден спешно да напусне базата си в Антарктика, за да спаси собствения си живот. Героите на Paul Walker и Jason Biggs оставят, въпреки нежеланието си, любимите си хъскита във враждебната природа на полюса. Месеци след това двамата се връщат обратно, за да проверят дали кучетата са успели да оцелеят.

Десетата позиция този уикенд в бокофиса, базиран единствено на приходи, е за полицейския трилър “16 Blocks”.  Главната роля е поверена на звездата Bruce Willis, а режисурата е дело на ветерана Richard Donner. Напрегнатият сценарий се върти около терзанията на детектив Моузли и липсата на време да вземе най-важното решение в живота си. Дали да опази ескортирания от него важен свидетел в дело срещу цялата полиция в Ню-Йорк или да “помогне” на колегите си да го убият. На Bruce Willis партнират David Morse и хип-хоп звездата Mos Def.

Боксофис класация на Северна Америка за периода  24 - 26 март:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Inside Мan”

45 $ млн.

29  $ млн.

2. “V for Vendetta”

50 $ млн.

46 $ млн.

3. “Stay Alive”

20 $ млн.

11 $ млн.

4. “Failure to Launch”

50 $ млн.

64 $ млн.

5. “The Shaggy Dog”

40 $ млн.

48 $ млн.

6. “She’s the Man”

20 $ млн.

20 $ млн.

7. “Larry the Cable Guy: 
    Health Inspector”

18 $ млн.

7 $ млн.

8. “The Hills Have Eyes”

15 $ млн.

35 $ млн.

9. “Eight Below”

40 $ млн.

77 $ млн.

10. “16 Blocks”

45 $ млн.

34 $ млн.

Сподели.