Анимацията “Ice Age: The Meltdown” наводни американският боксофис

Pinterest LinkedIn +

Анимацията “Ice Age: The Meltdown” на бразилския режисьор Carlos Saldanha очаквано застана под No.1 в щатския боксофис веднага след премиерата си. Суперхитът излиза четири години след първата част и по всичко личи, че ще има същия успех след като само за три дни почти върна вложените 80. млн долара бюджет.

Озвучена с гласовете на актьорите Ray Romano, Denis Leary, Queen Latifah и John Leguizamo, в анимацията е взел участие и самият Jay Leno. Прожектирана в близо 4000 американски киносалона приключенската приказка за тримата приятели - мамута Мани, тигъра Диего и ленивеца Сид, разказва за тяхното пътуване през долината, когато ледената епоха свършва и всичко започва да се топи с бързи темпове. Заплашени от удавяне тримата трябва да спасят и другите животни от надвисналата опасност.
 
С място надолу, спрямо миналата седмица, се намира новият филм на Spike Lee - “Inside Мan”. В каста на драматичния криминален трилър са имената на Denzel Washington, Jodie Foster, Clive Owen и Willem Dafoe, които са достатъчна атестация за успех. Сценарият е базиран на психологическата война между опитен детектив и печен банков обирджия. Двамата влизат в конфликт, когато обира на втория се проваля и се налага да се вземат заложници, за да се излезе от ситуацията. Тогава се намесва и брокерка, която изиграва огромна роля в последвалите събития. Екипът може да бъде доволен от свършената работа, защото лентата вече изплати вложения бюджет от 45 млн. долара за 10 дни и вече е на печалба.
 
Второто ново предложение за седмицата идва от режисьора-дебютант Chris Robinson и неговия “ATL”. Работил до момента само върху видеоклипове, сега той прави първия си широкоекранен дебют за Холивуд. Без да има големи имена в лентата си той е разчитал на популярността на рапъра T.I  и на Big Boi от групата Outkast. Историята във филма следи живота и решенията, които четирима приятели трябва да вземат след като завършват гимназия. Подготвяйки се за истинския живот тяхното приятелство ще бъде подложено на изпитание.
 
Четвъртата позиция е за “Failure to Lаunch”, който запазва мястото си от миналия уикенд. Романтичната комедия е режисирана от Tom Dеy, който е поверил главните роли в продукцията си на актьорите Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker и Kathy Bates. С добър актьорски състав и забавен сценарий филмът продължава да стои стабилно в боксофиса и до момента е инкасирал 23 млн. долара печалба. Персонажът на Matthew McConaughey е 35-годишен суперсваляч, който няма и намерение да къса с ергенския живот. Обезпокоени от този факт, неговите родители наемат експертка да “раздвижи” нещата. Всичко обаче се обърква, когато и тя става жертва на обаянието му.
 
С няколко места надолу, до петото място,  пада новата продукция на тандема Andy и Larry Wachowski. “V For Vendetta” е техен филм, но самата режисура е поверена на младия James McTeigue, с когото заедно са работили върху трилогията “The Matrix”. Към този екип се е включил и касовият продуцент Joel Silver, който е отделил 50 млн. долара за постигане на крайната цел. Поради бомбените атентати в Лондон в края на 2005 г. премиерната дата на филма беше отложена с половин година. Причина за това стана действието във филма, което се развива именно в Лондон и главният герой, наричан “V”, използва терористични тактики с експлозиви. Главните роли в лентата се изпълняват от Hugo Weaving, Natalie Portman, John Hurt и Stephan Rea.
 
“Stay Alive” на младия режисьор William Brent Bell успя да се хареса на американския зрител и продължава да се прожектира в 2000 киносалона. Основната сюжетна линия в кървавия трилър е борбата между група приятели и безмилостната графиня Батори. На шега те започват да играят видеоигра, в която обаче загине ли твоят герой, умираш и ти. Скоро младежите разбират, че шансът им да се спасят от сполетелия ги кошмар, е да победят в играта “Кървавата графиня”. В противен случай всички ще умрат. Ролите в лентата са поверени на Frankie Muniz, Samaire Armstrong, Joe Foster и Sophia Bush.
 
На седмо място е позициониран “She’s the Man” на режисьора Andy Fickman. Когато млад футболист от колежански отбор решава да “прескочи” тайно до Англия, единственият начин да не забележат липсата му, е да бъде заменен временно от сестра си – близначка. Тя се съгласява на това без да предполага, какви ще са последствията за нея и целия отбор. Влюбена в съквартиранта на брат си, който си има сериозна приятелка, на нея й се налага да се преструва на брат си и да се измъчва от чувствата си. И всичко това до момента, в който истината излиза наяве и неудобните ситуации започват. 
 
“Slither” е третото ново предложение за седмицата, което влиза в боксофиса. Негов сценарист и режисьор е James Gunn, който е направил микс между любимите си филми на ужасите с ироничен хумористичен поглед върху действието. Кошмарът за малко провинциално градче започва, когато един от жителите е ухапан от чуждоземна форма на живот. Това го трансформира в свирепо създание, а скоро хората в целия град започват да се превръщат в зомбита. И някой трябва да спре това преди заразата да плъзне извън границите на градчето, в което даже няма и телефони. Michael Rooker, Nathan Fillion и Elizabeth Banks са звездите в продукция.
 
От пето на девето място пада комедията “The Shaggy Dog”, която е римейк на семейна комедия със същото име от 1959 г. Новата версия е режисирана от Brian Robbins, който дава нов живот на забавната история за 300-годишно тибетско куче, недоброжелателен доктор и негов приятел – адвокат. Съдбата на тримата се преплита, когато кучето успява да избяга от лабораторията на доктора и да ухапе адвоката. Вследствие на това той преживява трансформация на ДНК-то си и започва да води двойнствен живот. От своя страна докторът иска на всяка цена да разгадае тайната на дълголетието на древното куче. В продукцията на Walt Disney главните роли са поверени на актьорите Tim Allen, Robert Downey Jr. и Philip Baker Hall.
 
Дeсетата позиция е за дългоочаквания филм “Basic Instinct 2”, с участието на Sharon Stone, за чиято реализация са били отделени 70 млн. долара. Ролята, която направи Sharon звезда буквално за една нощ, възкръсва за нов живот благодарение на режисьора Michael Caton-Jones. В еротичния трилър основно действащо лице отново е криминална писателка, която става обект на разследване на Скотланд Ярд. Да й направи психологичен портрет се заема прочут психиатър, който неусетно попада в нейните сексуални мрежи. И напълно необяснимо близките му започват да умират един след друг. Редом до Sharon Stone в каста й партнират David Morrissey, Charlotte Rampling и David Thewlis.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода  31 март - 02 април:
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Ice Age” The Meltdown”

80 $ млн.

70  $ млн.

2. “Inside Мan”

45 $ млн.

53 $ млн.

3. “ATL”

16 $ млн.

12 $ млн.

4. “Failure to Launch”

50 $ млн.

73 $ млн.

5. “V for Vendetta”

50 $ млн.

57 $ млн.

6. “Stay Alive”

20 $ млн.

17 $ млн.

7. “She’s the Man”

20 $ млн.

27 $ млн.

8. “Slither”

20 $ млн.

4 $ млн.

9. “The Shaggy Dog”

40 $ млн.

54 $ млн.

10. “Basic Instinct 2”

70 $ млн.

3 $ млн.

 
 
Сподели.