Pearl Jam с първо шоу на Острова от 2000 г., отново на върха на рок чартовете

Pinterest LinkedIn +

Култовата американска рок група Pearl Jam ще направи първото си британско шоу от шест години насам в известния клуб Астория с капацитет от 1600. Както подсказва тази цифра, публиката на събитието ще е отбрана.

С билети, които са в продажба от 31 март, ще могат да се сдобият само британските членове на фен организацията Ten Club, която е една от най-активните и мащабни такива, функциониращи в подкрепа на арист от музикалната сцена. В същата време нейните членове са и едни от най-превилегированите фенове.
 
Концертът, който ще се състои на 20 април, предшества Европейското турне, което Pearl Jam планират за по-късно тази година, в подкрепа на новия си, едноименен албум. "Pearl Jam" ще излезе в САЩ на 2 май, а пилотният сингъл от него "World Wide Suicide" вече е факт.
 
Пуснат най-напред в официалния сайт на групата и то за свободен даунлоуд - нещо, което е прецедент за Ведър (Eddie Veder) и Co., той втора седмица е под No.1 в Billboard чарта за Модерен рок. В Мейнстрийм рок класацията пък е втори.
 
Междувременно стана известно, че първата дата от първия етап от Северноамериканското турне на Pearl Jam е 9 май в Торонто. От втория етап към момента са анонсирани само две дати - 9 и 10 юли в Лос Анджелис, където съпорт на Pearl Jam ще окажат Sonic Youth.
Сподели.