Sandy Rivera отново в България

Pinterest LinkedIn +

За втори път през изминалата половин година в столичния клуб Yalta ще гостува пуерториканският диджей със световна слава - Санди Ривера (Sandy Rivera). Почитатели на артиста - продуцент, израснал в Ню Йорк, ще могат да го чуят и видят отново утре (1 април) след полунощ.

Санди Ривера започва да прави музика чрез двукасетъчен касетофон още в тийнейджърски си години. Авантюристичният му дух го кара през 1994 г. да си направи свой собствен лейбъл, вместо да чака реализация чрез някой друг. Така се ражда “Deep Vision”, който скоро печели репутация на звуков иноватор и място, от което излизат пикови денс-хитове, обикалящи клубовете от Ministry Of Sound до El Divino.
 
Пречупил веруюту, че бийтът в размер четири-четвърти (в който почти без изключение е всяко ден парче), е най-успешната диджейска формула, той разбива още един мит – че по-твърдото и динамично звучене на тек-хауса единствено притежава способността да накара хората в клуба да скочат на дансинга и да останат там до сутринта.
 
“Мога да пускам цял пет-часов сет само тек-хаус, ако това е от толкова голямо значение за някого, но обикновено тази линия води до бърз пик, последван от бърз спад в насторението. Затова предпочитам да започна с джази и фънки хаус и после да развия сета си с по-категорични звуци, като през цялото време  вкарвам вокални линии. Това кара мацките в клуба да останат на дансинга, което, всеки ди-джей добре знае, е от изключително значение за успеха на партито!” - казва Ривера.
 
Днес Санди живее в Лондон, в апартамент в шикозния Сохо, на един ъгъл разстояние от настоящия му втори дом – лондонския Defected Records, от където периодично изкрва нов тотален хит.
Сподели.