Dr. Das (Asian Dub Foundation) пристигна в България за концерта на Visionary Underground

Pinterest LinkedIn +

Броени часове преди концертa на британската аудио-визуална дъб дръмендбейс формация Visionary Underground в България, в София пристигна замесеният в събитието Dr. Das (ADF), научи Avtora.com. Неговият начален час е 22:00 ч., мястото - клуб Blackbox.

На Dr. Das тази вечер предстои втора среща с българските фенове, които помни като публиката на "един от трите най-страхотни концерти в история на Asian Dub Foundation" (2 ноември 2001 г./София).
 
"Всеки път, когато някой ни попита "Кои са любимите ви концерти", ние отговаряме "О, Япония, Бразилия и България", каза музикантът за Avtora.com и допълни, че не помни детайли, но никога няма да забрави трите хиляди души в публиката, довели него и останалите от ADF до екстаз.
 
Aniruddha Das, или Dr. Das, съпътства Visionary Underground като басист на групата, без официално да е неин член. Той участва и в първия й албум - "Keep The Grime on", който излезе през ноември миналата година.
 
Dr. Das в клуб Black Box Сн.Avtora.com
 
Следващият проект, по който работи, е неговият отдавна плануван солов албум, сподели още музикантът. Вдъхновен главно от музиката на родната му Индия, в него ще гостуват редица индийски изпълнители на класическа народна музика. Срок на издаването му няма, но вероятно това ще стане до края на годината.
 
На въпроса дали скоро може да се очаква нов албум от основната му формация (ADF), Dr. Das отвърна, че не работят по такъв и всеки се е концентрирал върху соловите си проекти. Той обаче не определя това като притеснителна пауза, а по-скоро като "нещо естествено за нас. Правим албум, после няколко години всеки се занимава с нещо друго".
 
Седемчасов концерт предстои на Dr. Das, Visionary Underground и българските фенове на двете формации тази вечер. Освен Dr. Das, както Avtora.com вече писа, в него участие ще вземат DJ FeelFree,VJ Coco и Damion от Visionary Underground, MC Mikie, Том (перкусии) и вторият специален гост в редиците на групата - изключителният световнопризнат индийски перкусионист Пандит Динеш.
 
FeelFree, Coco и Динеш пристигнаха в България още в началото на седмицата, за да преподават в провелия се между 27 и 31 март в София международен уъркшоп за аудио и визуални изкуства. Час преди партито тази вечер, от 22:00 ч. ще бъдат демонстрирани най-добрите работи от уъркшопа, в това число електронна музика, визуални изкуства, перкусионни изкуство и манга.
Сподели.