Комедия със Sarah Jessica Parker начело на американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Комедията “Failure to Launch” с участието на звездите Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker и Kathy Bates веднага след премиерата си оглави щатския боксофис.

Режисьор на лентата е Tom Day, който до момента има скромния опит зад гърба си от едва два пълнометражни филма. Сега той отново работи в комедийния жанр, където хвърля светлина върху ежедневието на 35 годишен ерген, който не иска да се жени. Персонажът на Matthew McConaughey е супер сваляч, който живее с родителите си, но те вече смятат, че е време да си има собствено семейство. За целта родителите му наемат жена-експерт, която да го вкара в правия път, но всичко се обърква, когато тя безумно се влюбва в него.
 
“The Shaggy Dog” е най-новия филм на продуцента и режисьор Brian Robbins за компанията Disney. За комедията той се е доверил на таланта на актьорите Tim Allen, Robert Downey Jr. и Philip Baker Hall. Остроумният сценарии преплита техните съдби с тази на мистериозно 300 годишно тибетско куче. Зъл доктор иска да разгадае тайната на неговото дълголетие за лична изгода, но кучето избягва от лабораторията му и ухапва един адвокат. Той на свой ред започва да претърпява генетични трансформации и вследствие на това животът му става двойнствен – като адвокат, а през нощта като овчарско куче.
 
Третото място е за “The Hills Have Eyes”, който е последното ново предложение за тази седмица. Лентата е дело на френската режисьорка Alexandre Aja по сценария на легендарния Wes Craven и неговия едноименен филм от 1977 г. Самият Wes също участва в римейка, но само като продуцент на филма. Действието се върти около пътуването на семейство Картър из американската пустош. Колата им се разваля насред “нищото” и кошмарът им започва, когато виждат, че в района навсякъде има предупредителни табели да не се спира там.
 
Цялата местност е използвана от правителството за тестване на ядрени оръжия. Скоро те ще разберат, че не са единствените, който са закъсали там и не са се върнали никога.
 
Richard Donner и неговият напрегнат трилър “16 Blocks” тази седмица се намират на четвърто място. Големите имена в продукцията са Bruce Willis, Mos Def и David Morse. Драмата за детектив Моузли започва в момента, в който разбира, че пазеният от него важен свидетел е в състояние да срине целия имидж на полицията в Ню Йорк. Програмата за защита на свидетелите и полицейската му клетва го задължават да го ескортира до съда, но от друга страна седи и лоялността му към колегите му. Още няколко минути и връщане назад няма да има, а това решение се оказва най-трудното в живота му.
 
Лидерът от последните две седмици “Medea’s Family Reunion” този уикенд пада с пет места надолу. Нискобюджетната комедия се оказа изключително добър ход на Tyler Perry, който освен режисьор и сценарист е и продуцент на лентата. Историята за необикновена тъмнокожа жена и проблемите в нейното семейство донесе на Tyler Perry до момента 50 млн. долара чиста печалба. Историята на този филм е дълга и режисьора разчитайки на усета си го е филмирал като втори от поредицата свои театрални постановки реализирани в Америка в последните четири години. Първата екранизация от осемте му пиеси беше “Diary of a Mad Black Woman”, която също пожъна голям успех в боксофиса през 2005 г.
 
“Eight Below” е продукция на гиганта Walt Disney, успешно режисирана от Frank Marshall. Той вече има опит в снимането на филми в екстремни снежни условия с  големия си кинохит “Alive” от 1993 г. Новият му мразовит сценарий проследява персонажите на Paul Walker, Bruce Greenwood и Jason Biggs, които се борят с арктическия студ. Техният живот в базата им на полюса е застрашен и изходът е незабавна евакуация. Арктическите зимни бури ги принуждават да оставят осемте си кучета сами в екстремните условия. Измъчвани от терзания техните стопани се завръщат месеци след това, с надеждата, че са оцелели.
 
Комедията “Aquamarine” продължава да се радва на добър зрителски интерес и този укенд се намира на седмото място в американския боксофис. Крайният резултат е дело на младата режисьорка Elizabeth Allen, която до момента има само един филм в биографията си.
 
В новата й история две жизнерадостни тийнейджърки случайно намират изхвърлена от морето русалка в басейна на любимия им клуб. След като се запознават с Aquamarine тя им признава, че е влюбена в младо момче, което работи на бара в крайбрежния клуб. Това е и началото на съвместните приключения на русалката и нейните две нови приятелки. Главните роли са поверени на новоизгряващите Emma Roberts, JoJo и Sara Paxton.
 
На осмо място е позициониран режисьорът Kurt Wimmer с новия му филм “Ultraviolet”. Футуристичният сценарий следва линията и на предишния му филм отпреди четири години  - “Equilibrium”. Разполагал с бюджет от 30 млн. долара за каста си той е избрал имената на Milla Jovovich, Cameron Bright и William Fitchner. Действието в ефектния екшън се развива в недалечното бъдеще, където вследствие на генни разработки от правителството е създадена нова раса хора. Неизбежно конфликтът между стария и новия вид се превръща в безмилостна война за оцеляване. И тогава се намесва деветгодишно момче-убиец, което е в състояние да обърне хода на събитията в полза на едните.
 
Бавно падайки надолу в класацията, “The Pink Panther” на Shawn Levy се очертава като един от най-успешните му филми, след като и критиката и зрителите се изказаха ласкаво за продукцията. Римейк на легендарния филм от 1964 г сега лентата е струвала на продуцентите си сериозния бюджет от 80 млн. долара, а главните персонажи са поверени на комика Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline и певицата Beyonce Knowles. Всички те преплитат съдбите  си в търсенето на легендарния диамант Розовата пантера и разплитането на мистерията около убийството на известен треньор по футбол. Целият този хаос е поверен в ръцете на непредвидимия инспектор Клюзо и последствията не закъсняват.
 
Последната десета позиция този уикенд е за “Date Movie” - режисьорския дебют на тандема Jason Friedberg и Aaron Seltzer. До този момент двамата са трупали опит само като сценаристи на известни пародийни филми, но сега техният първи опит се оказа повече от успешен. Само за месец дебюта им инкасира 20 млн. долара печалба, което може категорично да бъде наречено добре свършена работа. Главните роли в комедията са поверени на Carmen Electra, Eddie Griffin и Alyson Hannigan. Както може и да се очаква жанрът на филма отново е закачлива пародия, както с големи кинохитове, така и с други прочути пародии.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода  10 - 12 март
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Failure to Launch”

50 $ млн.

25 $ млн.

2. “The Shaggy Dog”

40 $ млн.

16 $ млн.

3. “The Hills Have Eyes”

15 $ млн.

15 $ млн.

4. “16 Blocks”

45 $ млн.

23 $ млн.

5. “Medea’s Family Reunion”

6 $ млн.

56 $ млн.

6. “Eight Below”

40 $ млн.

66 $ млн.

7. “Aquamarine”

20 $ млн.

12 $ млн.

8. “Ultraviolet”

30 $ млн.

15 $ млн.

9. “The Pink Panther”

80 $ млн.

75 $ млн.

10. “Date Movie”

25 $ млн.

45 $ млн.

Сподели.