Обявиха първия победител и участниците на BG Hip Hop Awards 2013

Pinterest LinkedIn +

Krisko Beats е първият сигурен носител на BG Hip Hop Award в историята на наградите, които ще бъдат раздадени за първи път на 6 февруари 2013 г. в София.

Krisko Beats излиза като победител в категория Най-добър Beatmaker за 2012 г., след като спечели с 1250 гласа пред Tr1ckmusic (със 756 гласа), Jay Cee (578), X (555) и Pavell (463). Изборът беше предоставен на феновете, които гласуваха във Facebook страницата на наградите.

Към момента тя е харесана от над 5000 души, а актуалната тема в нея е интервюто със 100 Кила, Спенс и Колумбиеца в сутрешния блок на TV7, които противопоставиха виждането си за смисъла и изпълнението на наградите.

Имената на 100 Кила и Колумбиеца присъстват в списъка с участниците в шоуто на 6 февруари, докато това на Спенс, който е отявлен критик на BG Hip Hop Award и подлага на съмнение легитимността им, отсъства.

Музикалните изяви на шоуто са разделени на три вълни, които бележат развитието на българския хип хоп през последните 15 години, обявиха организаторите.

Първата вълна ще включва изпълнения на основоположниците на този стил в България като Васко Теслата, Рап Нация, Гето Мен, Мишо Шамара, Колумбиеца, Ice Cream и други.

След тях на сцената ще излязат Ъпсурт, 100 Кила, Лошите, Alex P, Лора Караджова, Goodslav, Лилана и други. Най-новото поколение ще бъде представено от Криско, Ангел и Моисей, СкандаУ, Дим4оу, YoungBBYoung, Wosh МС Feel, Сани Алекса, Криста и други.

Шоуо на специалния гост Sisqo няма да се проведе в Рейнбоу Плаза, където ще се състои самата церемония по награждаването, а в Текила Kлуб.

Спенс: Kато повечето конкурси и BG Hip Hop Awards 2013 ще е опорочен

Сподели.