Обявиха нова Forza игра и Porsche DLC за Forza 4

Pinterest LinkedIn +

Макар и над половин година след рилийза й, Forza Motorsport 4 все пак ще предостави на феновете си възможността да "настъпят газта" на Porsche, и то на ни повече, ни по-малко от 30 различни модела.

През месец май Microsoft ще издадат експанжън за хитовия рейсър на Turn 10 Studios, включващ 23 Поршета от Forza 3, плюс седем чисто нови модела, както и Porsche Career Mode и 10 нови постижения.

Анонсът на експанжъна може да бъде счетен за изненадващ, предвид препятствията, с които се сблъскаха създателите на поредицата при преговорите с Electronic Arts за подписването на договор, позволяващ включването на коли на немския автомобилен концерн в геймплея на Forza 4.

EA имат сключен договор за лиценз с Porsche и отказаха да си сътрудничат с Turn 10 Studios при първоначалните преговори, предшестващи рилийза на Forza Motorsport 4 през октомври миналата година.

Сега обаче става ясно, че разговорите между двете компании са продължили и след това и в крайна сметка са довели да взаимоизгодно решение, "което удовлетворява и EA, и Microsoft, и Porsche". И не на последно място – феновете на прочутата марка и Xbox 360 ексклузивната рейсинг поредица.

Отделно от този анонс, на 5 март Microsoft разкриха, че тази есен ще издадат за Xbox 360 още една Forza игра. Озаглавена Forza Horizon, тя се разработва от британското студио Playground Games, сформирано от бивши служители на Codemasters. За момента Microsoft не разкриват каквито и да било подробности във връзка със заглавието, ако не се брои едноминутният тийзър трейлър, озвучен от Hey Boy Hey Girl на The Chemical Brothers.


Сподели.