Обявиха коя е най-успешната руска звезда на годината

Pinterest LinkedIn +

Рапърът Баста (творчески псевдоним на Василий Вакуленко) е най-успешният руски музикант на възраст под 40 години. Това стана ясно от рейтинга на знаменитостите, публикуван в руското издание на "Forbes"  днес, 25 юли. 

Доходите на 39-годишния хип-хоп изпълнител през последните 12 месеца възлизат на 6,9 милиона долара.

Второ място сред музикантите заема 37-годишният Дима Билан, който за същия период е увеличил банковата си сметка с 6,5 милиона долара. След него се нарежда 32-годишната певица Полина Гагарина с доход от 5,3 милиона долара.

В класацията попадат още 25-годишният изпълнител Егор Крид (4,8 милиона долара) и 33-годишната певица Олга Бузова (4,4 милиона долара).

Съставителите на класацията отбелязват, че сред новите изпълнители като лидер се откроява 25-годишният рапър Елджей, чиито приходи за годината са в размер на 1,5 милиона долара.

По-рано този месец беше обявено, че  най-високоплатената знаменитост в света е американската певица Тейлър Суифт, която е заработила цели 185 милиона долара за една година.

Традиционно класациите на "Forbes" за най-успешни знаменитости се съставят в средата на годината, като се отчитат постиженията на звездите за изминалите 12 месеца.

Запознайте се с творчеството на най-успешния млад руснак в шоубизнеса за тази година:

Сподели.