Обявиха Elder Scrolls Online, играта излиза за PC през 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

След месеци на упорити спекулации, на 3 май Zenimax Online обявиха официално Elder Scrolls Online – първата онлайн мултиплеър версия на прочутата фентъзи ролева поредица, чието начало бе поставено преди 18 години.

Последната игра от сериите, The Elder Scrolls V: Skyrim, излезе в самия край на 2011 г., но стана един от блокбъстърите на годината, продавайки над 10 млн. копия за малко повече от месец.

Elder Scrolls Online се разработва от Zenimax Online Studios – подразделение на компанията, собственик на Bethesda Softworks (производителите на всички досегашни Elder Scrolls игри), ръководено от съоснователя на Mythic Entertainment (BioWare Mythic) Мат Фирър, работил по заглавия като Dark Age of Camelot.

"Целият ни екип е отдаден на мисията да създадем най-добрата масова мултиплеър онлайн игра, правена някога", казва Фирър, който е режисьор на Elder Scrolls Online.

Играта ще въвлече феновете на франчайза както в солови куестове, така и в публични dungeons рейдове и PvP конфликти, където една на друга ще бъдат противопоставени три фракции.

Освен с масов мултиплеър режим и съответните социални функции, геймплеят ще бъде надграден с цял нова глава в историята на Elder Scrolls. Действието в нея ще се развива едно хилядолетие преди събитията от Skyrim, когато бъдещето на Tamriel е поставено на карта. Elder Scrolls Online ще излезе за PC и Mac през 2013.

Сподели.