Bethesda: Разработката на Prey 2 не е спряна, само се забави

Pinterest LinkedIn +

Американската компания Bethesda Softworks, производител на сериите The Elder Scrolls и собственик на интелектуалното право върху сериите Fallout, обяви официално, че разработката на потъналият в информационно затъмнение open world екшън от първо лице Prey 2 не е спряна, но действително не тече гладко, поради което и няма да излезе през 2012 г.

"Забавянето на играта се дължи на факта, че разработката й през миналата година не напредваше по удовлетворителен за нас начин и в момента в настоящия си вид Prey 2 не отговаря на нашите стандарти за качество. Prey 2 показа голям потенциал и сме огорчени от това, че сме разочаровали фенове си. Направихме много сериозни инвестиции в производството на играта, за да сме сигурни, че ще предоставим на играчите онова, което очакват да получат.

Най-големият ни приоритет е да издаваме единствено AAA заглавия, отговарящи на очакванията на феновете, и не сме склонни да компрометираме стандартите си за качество само и само да спазим планираните срокове", казва се в изявлението на Bethesda.

По непотвърдена информация Human Head са се оттеглили от разработката  на Prey 2 още в края на миналата година, като за момента не се знае кое студио ще ги замести. Prey 2 ще се захранва от модифициран id Tech 4 и ще излезе за PC, PS3 и X360 най-рано през 2013 г.

Играта се явява продължение на издадената през 2006 г. Prey, чийто MetaScore е 83/100.

Сподели.