Обявяват iMac и MacBook Pro в началото на лятото

Pinterest LinkedIn +

Всички почитатели на Apple в последно време са потънали в нетърпеливо очакване на появата на новите версии на ноутбуците MacBook Pro и моноблоците iMac.

След шума около представянето на новите iPhone и iPad логично дойде времето да видим и версиите на тези топ продукти на компанията за 2012-а.

Желаещите да си ги купят обаче ще се наложи да почакат още малко. Според достоверен източник от компанията продуктите са готови, като към момента се чакат само някои чипове Ivy Bridge, които ще бъдат доставени през април. Именно този последен компонент ще определи и премиерната дата на новите продукти.

Въпреки че се очакваше премиерата на новите MacBook Pro и iMac да е в началото на май, сега потребителите ще трябва да почакат още месец. Чакането обаче ще си заслужава, тъй като новите iMac най-вероятно ще разполагат с ново стъкло G-Tech, което ще намали отражението на светлината, и двата модела ще са по-тънки от обикновено и ще предоставят възможност за още по-голямо удобство при работа.

За сега е сигурно, че корпусите на устройствата ще са дело на Quanta и Foxconn, както и е твърде вероятно компютрите да разполагат с PCIe 3.0, USB 3.0 и подобрена графика. И двата модела се очакват да разчитат да процесори Ivy Bridge Core i5/i7 и новата мобилна графична карта Intel HD 4000.

Сподели.