Новият iPad стана най-бързо продаваният таблет на Apple

Pinterest LinkedIn +

Само за три дни Apple са отчели три милиона продадени бройки от новия iPad (наричан The new iPad) – наследникът на iPad 2, който бе представен официално на 7 март 2012 г., а девет дни по-късно излезе на пазарите в десет страни, между които САЩ, Обединеното кралство, Япония и Швейцария.

Това е рекорден дебют за iPad устройство с уговорката, че първият iPad и iPad 2 бяха разпространени най-напред само в САЩ. За сравнение, през първия уикенд на iPad 2 (горе долу по същото време миналата година), от него бяха продадени около 1 млн. бройки, а първият iPad, който се появи през април 2010 г., премина границата от 3 млн. подадени бройки 80 дни след премиерата си в САЩ.

До края на 2011 г., Apple са продали общо 55.2 млн. бройки от първото и второто поколение на iPad. На 7 март компанията обяви, че сваля цената на iPad 2 със $100, което неминуемо ще доведе до ново увеличение в продажбите на това устройство.

Цените на новия iPad, който се отличава от своя предшественик както по резолюцията на дисплея (революционният Retina, с който са снабдени и iPhone 4, и iPhone 4S, наричан по този начин тъй като със своите 326 ppi дава по-добро изображение от онова, което може да бъде възприето от човешката ретина, гледано от разстояние 30 см), така и по графичния чип на процесора – четириядрен A5X (два компонента, които го правят особено привлекателен за производителите на игри и хардкор геймърите), започват от $499 и достигат $899 (според капацитета на включената в устройството памет и вида на мобилната връзка).

От Apple не уточняват кой е най-продаваният вариант на новия iPad, който ще бъде разпространен още в 25 страни, между които България, Румъния, Гърция, Словакия, Чехия, Мексико и др., този петък (23 март). 


Сподели.