Новият Land Rover Defender ще се завърне към корените си

Pinterest LinkedIn +

Производителите на новия Land Rover Defender са в процес на усилена разработка на модела и планират той да бъде завръщане към корените от 40-те години на 20-ти век, съобщава "AutoNews". Освен това AutoExpress публикува и нови снимки на прототип на автомобила в камуфлаж, който е бил забелязан до централата на марката.

Колата ще комбинира по-модерен дизайн, който ще обнови класическите правоъгълни форми на офроудъра. Очаква се дизайнът да бъде представен официално през следващата година, а продажбите да започнат през 2020 г.

Defender ще има две основни версии – 5-врат модел с удължено междуосие и по-къса версия. Запазва се и страничното отваряне на задната врата като при оригинална. Очаква се и класическите кръгли фарове също да бъдат запазени, макар и с леко променена форма.

От "Land Rover" планират да постигнат баланс между класическите остри форми на оригинала и по-модерна визия. По време на автосалона в Париж от компанията обявиха, че новият модел няма да бъде копие на предишните, а ще е поглед напред. Очаква се в този поглед напред да има и хибриден модел, а корпусът и шасито да са изработени от алуминий. Ще се споделят елементи и от платформите на другите модели на "Land Rover".

Запазени са плановете и са изграждането на по-голяма гама Defender. Компанията иска да предлага най-различни модификации, включително спортни, подсилени за по-сериозен офроуд, по-луксозни и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.