Нови правила на "Грами"

Pinterest LinkedIn +

Музикалните награди "Грами" догодина ще бъдат организирани по нови правила. Това се посочва в съобщение, публикувано на уебсайта на Националната академия за звукозаписни изкуства и науки (NARAS), което връчва наградата.

Една от промените е, че се премахват т. нар. "тайни комитети". Те включват от 15 до 30 представители на индустрията, които избрат номинираните за категориите "Албум на годината", "Песен на годината", "Запис на годината" и "Най-добър нов изпълнител". Отсега нататък изборът на номинираните ще се извършва въз основа на гласовете на членовете на Академията.

Освен това се добавят две нови категории награди: "Най-добро световно музикално изпълнение" и "Най-добър градски латино албум (urbano music, música urbana).

Организаторите на "Грами" ще направят повторна атестация на повечето от членовете на Академията (над 90 процента). Това ще гарантира, че хората, които имат тежката дума, "активно участват в създаването на музика и в музикалния живот".

На 5 януари организаторите на "Грами" решиха да отложат церемонията по награждаване на музиканти през 2021 г. Причината за тази стъпка беше заплахата от разпространението на Covid-19.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.