Ерик Клептън се оплака от "катастрофални" последици от ваксина против ковид

Pinterest LinkedIn +

Британският рок музикант Ерик Клептън се оплака от "катастрофални" последици от ваксината против ковид на "AstraZeneca". В лично писмо до италианския архитект Робин Моноти Грациаде той се оплаква от пропаганда, която уж преувеличава безопасността на ваксината. Писмото е публикувано в канала на архитекта в Telegram с разрешението на музиканта, а неговата автентичност беше потвърдена от списание "Rolling Stone" .

В текста музикантът каза, че е получил първата игла от AstraZeneca през февруари. "През следващите десет дни имах тежка реакция", каза той и допълва, че след шест седмици е получил втора ваксинация, когато положението значително се влошило. "Реакциите бяха катастрофални. Ръцете ми ту замръзваха и не ги усещах, ту чувствах, че горят и около две седмица не можех да ги използвам. Страхувах се, че никога повече няма да свиря (страдам от периферна невропатия и изобщо не трябваше да се докосвам до иглата). Но пропагандата казва, че ваксината е безопасна за всички", пише Клептън.

На 16 май стана известно, че принцесата на Кент Мария Кристина фон Райбниц е диагностицирана с тромбоза, след като е била ваксинирана с препарата против коронавирус на "AstraZeneca". Създателите на ваксината обаче настояват, че тя е безопасна.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.