Награди "Брит 2021": победителите

Pinterest LinkedIn +

Наградите "Брит" бяха раздадени в Лондон пред публика от около 4 000 души. Това бе 41-ото издание на престижните британски награди за поп музика, а церемонията беше едно от най-мащабните събития в британската столица от година насам.

Наградата "Глобална икона" грабна американката Тейлър Суифт. Тя стана първата жена, отличена с този приз, който досега е бил връчван само три пъти - на Елтън Джон, Дейвид Боуи (посмъртно) и Роби Уилямс.

С две награди - за соло изпълнител и за албум - си тръгна Дуа Липа. Песента "Watermelon Sugar" на Хари Стайлс беше отличена като за най-добър сингъл, а момичешката банда "Литъл микс" стана най-добра британска група на годината. За дебют бе награден чернокожият певец и поет Арло Паркс.

На живо от сцената в Лондон пяха канадецът The Weekend и младата американска звезда Били Айлиш, които също взеха награди - съответно за най-добър международен изпълнител и най-добра международна изпълнителка. 

Церемонията е част от експеримент на британското правителство. То възнамерява да установи дали провеждането на събития на закрито без социално дистанциране вече не крие риск от масово заразяване с Ковид 19. При влизането си в залата присъстващите е трябвало да покажат отрицателен резултат от тест за коронавирус. Сред публиката е имало и 2500 медици, работещи на първа линия, и техни близки. След събитието всички присъстващи ще бъдат проследени отново с тест.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.