Новата роля на Johnny Depp - наркотици, оръжия, Афганистан

Pinterest LinkedIn +

Джони Деп (Johnny Depp) е привлечен за главната роля на наркоман, преследван от закона, във филма "Shantaram", информира Hollywood Reporter.

За сюжет на лентата ще послужи полу-автобиографичният роман на Грегъри Дейвид Робъртс (Gregory David Roberts), чиито права Warner Bros. и Initial Entertainment Group. закупуват още през октомври 2004 година в сделка за $2 000 000. С неговата кино адаптация ще се заеме сценаристът на "Форест Гъмп" и носител на Oscar Ерик Рот (Eric Roth)

Героят на Джони Деп е наркоман, чиито приключения започват през 80-те години, когато, преследван от закона заради обвинение в грабеж, той напуска Австралия и заминава за Индия. Там той преоткрива себе си като доктор, но не за дълго. След като е въвлечен в контрабанда на оръжия, той се озовава в Афганистан и се сражава в руснаците. Освен като актьор, Деп ще допринесе за "Shantaram" и като продуцент.

Междувременно до края на годината любимецът на Тим Бъртън (Tim Burton) ще се появи в още една продукция, чиято световна премиера е през декември. Това е филмът "The Libertine", в който му партнират звездите Джон Малкович (John Malkovich) и Саманта Мортън (Samantha Morton).

Сподели.