Люк Скайуокър срещу "Батман" Кийтън в борба за ролята на Джокера

Pinterest LinkedIn +

Твърде вероятно е актьорът Майкъл Кийтън (Michael Keaton) да се превъплъти в ролята на злодея Джокера за следващото продължение на филма Батман (Batman).

Aктьорът вече участва в два от филмите за най-популярния прилеп в света - тези на режисьора Тим Бъртън (Tim Burton) - "Batman" и "Batman Returns", но в ролята на самия Човек-прилеп.

Сред другите кандидати за ролята на Джокера в следващия филм под режисурата на Кристофър Нолан (Christopher Nolan), чиито имена до момента се спрягат, са Марк Хамил (Mark Hamill, по-известен като Люк Скайуокър), Стийв Карел (Steve Carell), Шон Пен (Sean Penn), Пол Бетани (Paul Bettany) и Lachy Hulme, съобщава Ananova.

От своя страна, "оригиналният" Джокер, изигран от Джак Никълсън (Jack Nickolson) през 1989 г., донесе на актьора най-печелившия договор на актьор в историята на киното. Освен взетия космически за времето си хонорар, Джак Никълсън се е подписал и под клауза, според която той получава 20% отчисления от всички приходи за всяко следващо продължение на "Батман", независимо дали участва в него.


Jack Nickolson в ролята на Джокера

Сподели.