Нова предистория на "Game of Thrones" подготвя НВО

Pinterest LinkedIn +

HBO ще пусне още една предистория на на сериала "Game of Thrones". Новата поредица ще бъде заснета по фантастичните романи „The Tale of Dunk and Egg“ ("Сказания за Дънк и Ег") на американския писател Джордж Мартин, съобщава "Variety".

Засега работата по сериала е на съвсем ранен етап. Очаква се всеки епизод от бъдещата адаптация на новелите да е с продължителност около около час. Главните герои в "Сказания за Дънк и Ег" са рицарят Дънкан Високия и младият принц Егон Таргариен. Историята се развива 90 години преди събитията от „Игра на тронове“.

Наскоро главният изпълнителен директор на "Warner Bros." Джейсън Килар обяви заснемането на друга предистория на „Игра на тронове“. Тя ще бъде озаглавена „Къщата на дракона“ и ще се фокусира върху събития на измисления континент Вестерос триста години преди събитията от "Игра на тронове". Литературна основа ще бъде книгата на Джордж Мартин „Огън и кръв“.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.