"Кръв за трона" могат да дарят всички български фенове на "Игра на тронове". Вижте кога!

Pinterest LinkedIn +

HBO призовава феновете на "Игра на тронове" да дадат "Кръв за трона".

"Героите от "Игра на тронове" проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят своята кръв в името на хуманна кауза – спасяване на човешки живот", обявиха организаторите. 

"Кръв за трона" е глобална кампания на HBO, която се организира през месец март в различни градове в САЩ и Европа. В България тя е подкрепена от В партньорство с Българския червен кръст, Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и "Park Center Sofia". Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но най-вече към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители. Защото проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, но недостигът на кръв за различни животоспасяващи интервенции е казус от реалния живот в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители.

Кръводарителската акция ще се проведе в София на 28 и 29 март между 10:00 и 14:00 часа в "Park Center Sofia" на бул. "Арсеналски" 2. Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на "Игра на тронове" е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO – от 21:00 часа. Последният епизод, който ще е дълъг 80 минути, ще излезе на 20 май.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.