Финалният сезон на "Игра на тронове" излиза през април

Pinterest LinkedIn +

Последният, осми сезон на хитовата сага "Игра на тронове" ще бъде излъчен през април 2019 година. Конкретна дата за премиерата все още не е уточнена, но от HBO вече разпространиха специален тийзър, озаглавен "#затрона".

Финалните епизоди на сериала ще бъдат само шест, но ще са по-дълги от обичайното, уточниха още от телевизията. Сценаристите вече са започнали работа по няколко нови проекта, които ще се развиват в същата "вселена".

Нов проект е възложен на сценаристката Джейн Голдман, известна с работата си по фентъзито "Звезден прах" и "Домът на мис Перигрин за чудати деца". Новият сериал ще се развива хиляди години преди събитията от "Игра на тронове" и ще разкаже за златната епоха на героите във Вестерос и нейния упадък.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.