Каскадьор от "Игра на тронове" се грижи за безопасността на участниците в "Игри на волята"

Pinterest LinkedIn +

"Игри на волята: България" ще открие предстоящия телевизионен сезон на "Нова телевизия" на 6 септември, петък, в 20:00 ч. Световноизвестният риалити формат стъпи за първи път на българска земя през юли със снимки на 10 локации, разкриващи красотата на родното Черноморие и мистиката на Странджа планина. Зрителите ще се потопят в историята, митовете и легендите на земята, с която корените ни са дълбоко свързани.

24-ма смели българи напуснаха ежедневния си комфорт, за да се впуснат в решителни битки за победа. На финала на приключението един от тях ще грабне голямата награда от 200 000 лева. Предаването с водещ Александра Сърчаджиева ще се излъчва всеки понеделник от 20:00 ч. и от вторник до петък от 21:00 ч.

Водещата на приключенското състезание - Александра Сърчаджиева, ще видим с изцяло променена визия. Тя разполага със специален екип, който се грижи и за най-малкия детайл от външния ù вид. А той ще е различен във всеки епизод на шоуто. Тематичният гардероб на водещата включва над 200 тоалета и над 100 бижута, шапки и аксесори за коса, с цел тя да изглежда различна и нова във всяко появяване на екран.

В "Игри на волята: България" няма да има зрителско гласуване. Участниците ще се състезават във всекидневни битки, които продължават до самия финал. Собствените им умения, психологическа издръжливост и отлична физическа подготовка ще бъдат това, което ще определят кой от тях ще си тръгне с 200 000 лева.

Всяка битка включва различни съоръжения, които се тестват за безопасност и за сложност от каскадьора на терен Захари Грозданов–Захо. Зад гърба си той има над 70 филма, сред които "Игри на Тронове", "Z-та световна война" (с участието на Брад Пит), "Хелбой", "Инферно", "Възвишение" и много други. Над 100 часа изисква създаването и реализацията на всяка битка, а за изградените до момента препятствия са използвани приблизително по 1 тон материал и оборудване.

Освен да тества всички препятствия, Захо се грижи и за сигурността на участниците и екипа по време на битките. "Всяка каскада е сама за себе си, така е и тук. Всяка една битка е различна и понякога нещо супер дребно може да се окаже фатално. Аз трябва да мисля най-вече за участниците, които минават през битките, но и за екипа, който е около тях и снима", обобщава той.

Игрите се градят без почивен ден от екип от над 30 души с ръководител Момчил Манчев-Момо, спортен журналист и коментатор на състезанията от Формула 1. Изработката на съоръженията изисква военна дисциплина и става само по предварително изготвен конструктивен проект. Всички битки са различни и никога не се повтарят. "Смятам, че "Игри на волята“ е наистина уникално състезание и благородно завиждам на участниците. Щастлив съм, че мога да съм част от това приключение, защото то е изпитание и за нас на терен", разказва Момо.

Кой къде ще живее в "Игри на волята: България" – на безлюден плаж, в рибарска хижа на брега на морето или в луксозна морска вила –ще се решава всяка седмица в Битката за територия. Един от трите отбора, попаднал в рибарската мрежа, ще трябва да осигурява сам храната си. И срещата с капитана и рибар с 54-годишен опит Димитър Иванов, по-известен като капитан Бялото Мите, е неизбежна. Основната задача на Димитър в "Игри на волята: България" ще бъде да научи участниците как се лови риба. "Първото и най-важно нещо е да познават морето и ветровете и как да се предпазват от морските стихии и бури, чак след това да се качат на лодката и да ловят риба. Това се учи с много години и има рибари, които го знаят на теория, но на практика е друго. Това, което участниците ще научат от мен, ще им остане за цял живот!", споделя той.

"Можехте да снимате шоуто навсякъде по света. Изборът за България надделя над Мароко и Латинска Америка" – коментират колумбийските създатели на "Игри на волята: България", консултанти на българския продуцентски екип. "България е най-красивата страна в региона – има толкова непознати кътчета, с които трябва да се гордеем, има магия, която искаме да споделим с всеки българин" – споделят продуцентите на приключенското състезание "Олд Скуул".

Участниците в "Игри на волята: България" са все още непознати за телевизионните зрители. Избрани са с кастинг и сред тях няма известни личности, нито съперници със звезден статус.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.