24 участници се впуснаха в "Игри на волята"

Pinterest LinkedIn +

Двадесет и четири смели, решителни и отлично подготвени за най-неочаквани изпитания са участниците в най-новото телевизионно състезание "Игри на волята: България". Това обяви в "Здравей, България" неговата водеща Александра Сърчаджиева.

"Участниците ни са наистина страхотни! Това са хора с качества на супер смелчаци: силна воля, издръжлив и пъргав ум, овладени емоции. Битката между тях ще бъде състезание, каквото зрителите отдавна не са виждали" – сподели в ефира на телевизията водещата на формата.

В състезанието участват 3 отбора, които постоянно се борят за по-добри условия на живот. Единият отбор печели привилегията да живее в лукс, вторият работи за поминъка си като рибарска бригада, а третият е захвърлен на безлюден плаж, където оцелява като след морско корабокрушение. "Това е световен телевизионен формат, според правилата на който участниците живеят спрямо собствените си заслуги. Нищо не им е подарено!" – коментираха лаконично представители на изпълнителния продуцент на "Игри на волята: България" – "Old School". 

"Игри на волята: България" е мащабна продукция, която се снима на 10 различни локации – едни от най-красивите места по крайбрежието на Черно море, с екип от 130 души. Световният телевизионен формат е създаден в Колумбия, откъдето за снимките му в България пристигна консултантът Хуан Розалес. Той има над 10-годишен опит в телевизионните състезания и е участвал в снимките на 30 различни сезона от "Игри на волята". "Всяка държава прави своя интерпретация на формата. Моята задача е да следя, че се спазват основните елементи, които го правят уникален. Сигурен съм, че даваме началото на нещо голямо в България", споделя Хуан.

По съвет именно на колумбийските създатели, с които българският продуцентски екип дълго обсъжда първото място за снимки, изборът на родното ни Черноморие в уникалното му съчетание с мистична Странджа успява да надделее над екзотични дестинации като Мароко и Латинска Америка.

"Този формат можеше да се снима навсякъде по света, но ние избрахме България. Защото е най-красивата страна в региона, защото има толкова непознати кътчета, с които трябва да се гордеем, защото има магия, която искаме да споделим с всеки българин. Затова сме в Странджа – земя, с която корените ни са дълбоко свързани. И в участниците ще видим качествата, с които нацията ни се отличава – силен дух, издръжливост и разбира се, обич към историята и вековните традиции. Освен това темата за опазването на околната среда и хармоничното съжителство между хора и девствена природа ще са акценти в съдържанието на предаването. Екипът ни сам изяви желание да почисти плаж "Листи" и изнесохме над 30 чувала битoви отпадъци", допълни Алекс Сърчаджиева.

Световният приключенски формат, чиито снимки вече са започнали, ще се излъчва по "Нова телевизия" от есента.
Сподели.