Нова платформа във Facebook ще запознава хората с еднакви интереси

Pinterest LinkedIn +

Компанията Facebook е разработила ново приложение, подобно на Messenger, което ще свързва сродните души в мрежата.

"Има над 200 милиона потребители, които са се обявили за "необвързани". Очевидно се налага да предприемем нещо по въпроса" – обясни изпълнителният ù директор Марк Зукърбърг по време на Годишната конференция на разработчиците в Сан Хосе, Калифорния. Той уточни, че целта на новата платформа е да се изградят истински връзки, а не просто да се правят бързи срещи.

Сред потенциалните партньори няма да бъдат включвани приятелите на хората, които си търсят сродна душа, а само такива, които са свободни и също си търсят половинка. Приложението ще събира потребители според общите им интереси, които са обявили в профила си, както и на базата на активността им в мрежата – например какво харесват, какви са публикациите им, какви събития посещават.

Комуникацията ще се осъществява в отделен канал, различен от личните съобщения във Facebook, който няма да бъде видим в раздел "новини". За да се избегнат злоупотреби, новият чат ще бъде само текстов. Тези, които искат да се свържат един с друг, ще могат да си пишат, но без да си пращат картинки или клипчета.

Новата платформа ще заработи до края на годината. Тя ще бъде изключена по подразбиране и всеки потребител, който иска да я използва, ще трябва да я активира по собствено желание.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.