Нощта на ужасите (Fright Night)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2011, 107 мин. Режисьор: Крейг Гилеспи Сценарист: Марти Ноксън С участието на: Колин Фарел, Антон Йелчин, Тони Колет и др. Хорър, трилър

За филма:

С римейка на едноименния филм от 1985 г. се заема режисьорът Крйег Гилеспи, който има едва две пълнометражни заглавия зад гърба си - Lars and the Real Girl и Mr. Woodcock от 2007 г., но пък за сметка на това вече близо 16 години създава едни от най-успешните ТВ реклами зад Океана.

И докато в оригинала от 1985 г., дело на Том Холанд, не участваха особено известни по онова време имена като Крис Сарандън (Chris Sarandon), Уилям Расдейл и Аманда Биърс, то в новия вариант, кастът вече разполага и с доказана звезда в лицето на Колин Фарел. Още по-сериозният плюс на филма е фактът, че за първи път в кариерата си чаровният ирландец се превъплъщава в ролята на.. вампир.

Партнират му младата надежда на Холивуд Антон Йелчин и ветеранката в бранша Тони Колет. Лентата е заснета в Албакърки, Ню Мексико, с доста "скромния" за стандартите в жанра бюджет от 17 милиона долара.

Историята:

Чарли Брюстър е гимназист, който има всичко и получава лесно повечето неща, които пожелае в живота си. Един ден обаче всичко това се променя, след като в съседство се нанася загадъчен и чаровен мъж, чиято зловеща тайна Чарли скоро разкрива - той е вампир, а всички в квартала са негови потенциални жертви.


Сподели.