Брутален пластмасов екшън хорър от Спайк Джоунс и Beastie Boys в Don't Play No Game That I Can't Win (Видео)

Pinterest LinkedIn +

В началото на юли Beastie Boys обявиха, че отново работят с номинирания за Оскар режисьор Спайк Джоунс (Spike Jonze), реализирал клиповете към Root Down Version 2 и Sabotage, заснемайки втория сингъл от новия им албум Hot Sauce Committee Part 2 - Don't Play No Game That I Can't Win, под формата на късометражен филм. Резултатът вече е налице и може да бъде видян в Ultra HD формат в YouTube.

Верни на себе си, нюйоркските рапъри и режисьорът на култовите ленти Being John Malkovich и Adaptation, както и на видеото на Arcade Fire към сингъла Scenes From The Suburbs, са създали безподобен арт, неподходящ за малки деца и по-чувствителни хора, въпреки че всички действащи лица във филма са неодушевени.

Това са десетина екшън фигурки, три от които създадени по образ и подобие на Mike D (Michael Diamond), MCA (Adam Yauch) и Ad-Rock (Adam Horovitz), една – на Йети, и една – на Santigold, която е взела участие в записите на парчето.

Нейната екшън фигурка ("не кукла, a екшън фигурка", подчертава Mike D) се появява още в началото на филма, както и около седмата минута – въоръжена с нож, с който умело разпаря корема на кръвожадната акула, захапала любимия й – Mike D.

Рибата обаче съвсем не е единственият злонамерен персонаж в Don't Play No Game That I Can't Win – цялата сюжетна фабула е изградена около оцеляването на тримата главни герои, преследвани от банда заклети и трудни за убиване техни врагове.

Въпреки че плътта на всички "актьори" е пластмасова, сцените на физическо насилие между "добрите" и "лошите" са не по-малко брутални от тази с десанта в "Спасяването на редник Раян". Както и в прочутия филм на Стивън Спилбърг обаче, накрая побеждават добрите!


Сподели.