Норвежка министърка си показа гърдите, за да зарадва ЛГБТИ (видео)

Pinterest LinkedIn +

Лубна Джафери се раздаде на местния прайд

Норвежката министърка на културата и равенството Лубна Джафери ще остане в историята на тазгодишния прайд в Осло. Тя получи наградата "Гей мама 2024" и изрази радостта си по необичаен начин: разголи гърдите си на сцената и ги разклати предизвикателно. Очевидно това "представление" е било подготвено предварително, защото жената си е била закачила висулки на гърдите, които подсилват ефекта. Видеото с този неочакван момент обиколи интернет.

Наградата "Гей мама" обикновено се дава на личности, които публично защитават исканията на ЛГБТИ общността и също така се смятат за „идоли“ сами по себе си, уточнява pamfleti.net. Наистина оценявам това, че получавам тази награда на Осло прайд. Това е голяма чест“ - заяви Джафери. "Важно е всеки да се чувства свободен. Ако искаш да заслужиш такава чест, трябва да дадеш душата си и да не се вземаш толкова насериозно", казва още тя, цитирана от изданието.

Премиерът Йонас Гар Стере изрази горещо одобрение за поведението на министърката си на публичното  събитие. "Лубна е уверен, свободолюбив и прекрасен човек, който с ентусиазъм следи културните събития в цялата страна... Смятам, че това, което направи, е много хубаво!" - е коментирал министър-председателят, цитиран от сайта.

Йоахим Адланд, ръководител на норвежкия прайд, каза пред местен вестник: Мисля, че е страхотно, че имаме министър, който дава всичко от себе си и не се страхува да прави смели крачки. През всичките 10 години, откакто се провежда прайдът, никога не съм чувал толкова овации, колкото получи тя. Така че очевидно обществеността оцени хода на Лубна".

44-годишната Лубна Джафери е родена в Норвегия, но родителите ѝ са мигранти от Пакистан. Тя самата е омъжена от 2003 г. и има една дъщеря.

Но колко разкрепостена е министърката, можете да се уверите сами:

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.