Изпълнителите на ведически мантри Дева Премал и Митен идват за концерт в България

Pinterest LinkedIn +

Дева Премал (Deva Premal) и Анди Дезмонд (Andy Desmond), известен с артистичния си псевдоним Митен (Miten), включиха България в актуалното си световното турне! Те ще бъдат в София на 17 октомври 2020 година.

Световноизвестната им музика, която е вдъхновяваща комбинация от традиционни ведически мантри и западни музикални похвати, ще бъде представена в Зала 1 на НДК с над тричасов концерт.

Ню ейдж звездите Дева и Митен идват в България в годината, в която Дева бе номинирана за "Грами" за едноименния си албум ("Deva"), а Митен получи световно признание за своя "Devotee". Заедно с тях на сцената ще се качи и непалският маестро на бансури (традиционна индийска флейта) Manose и музикантите от "Temple Band" (Джоби Бейкър – бас, Спенсър Козенс – кийборд, и Майлс Боулд – барабани).

Дева Премал и Митен са семейство и споделят, че с това световното турне отбелязват 30 години любов, живот и музика. "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали, ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30 години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. Ние сме семейство и нови и нови съмишленици и сродни души се присъединяват към нас".

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия. Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. "Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там", разказва Митен. "Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата. За нас с Дева това е много повече от забавление", продължава той.

И когато музиката им се обедини с гласовете на публиката – ето тогава всяка зала става храм!

Звукът им е духовно пътуване, в което Изтокът среща Запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Музиката им присъства в плейлистите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през супер звезди като Шер, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове.

Събитието е организирано от "Classic Stage". Билетите за концерта вече са в продажба в системата на "Eventim" и на билетната каса на НДК.

Предвидени са групови отстъпки при покупка на 6 и повече билета.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.