"Nissan" с план как да спечели отново клиентите в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Nissan" е сред старите и популярни марки, но през 2019 г. изпадна от топ 10 в Европа в сектора на малките кросоувъри, където е Juke. Голямата конкуренция направи сегмента много динамичен, но "Nissan" има план как да спечели отново клиентите, казва Иван Еспиноса, директор на продуктовата стратегия на компанията.

В интервю за "Automotive News Europe" Еспиноса казва, че новото поколение на Juke ще е в основата на този план. "Ние създадохме този сегмент и сега ще бъдем най-добрите в него", казва той.

Новото поколение на Juke е изцяло преработено, като са надградени най-силните му страни и са подобрени останалите, казва Еспиноса.  Той смята, че Juke е релевантен към европейския пазар и ще се хареса на клиентите.

Освен това "Nissan" ще заложи и на електрификацията на бранда си. Това не включва само изцяло електрически модели, но и разработка на хибридни платформи. Една от тях е e-Power, която компанията ще продължи да развива.

Целта на "Nissan" е да развие тези технологии максимално, за да може цената на e-Power да се понижи и да бъде достъпна за всички клиенти. В момента компанията предлага коли с тази технология в Япония, като цената ѝ е около 4000 евро. Тя обаче е само една интерпретация на възможностите, казва Еспиноса. Ще има различни нейни версии, които да са подходящи за конкретните региони и разликите в тях. Например по-високата средна скорост в Европа спрямо в Япония. Затова технологията ще се разработва според нужните на всеки пазар, допълва Еспиноса.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.