Няколко съвета как да си намерите работа в кризата

Pinterest LinkedIn +

Повечето хора в процеса на търсене на работа се ограничават единствено да наблюдават най-популярните онлайн платформи и с това мислят, че изчерпват всичко, което могат да направят. Най-добре е обаче да разширите търсенето си, например в тематични общности в социалните мрежи, уебсайтове на конкретни компании, профили на специалисти в социалните мрежи и т.н.

Може също да публикувате CV-то си в сайтовете за търсене на работа и да изчакате желаното обаждане от работодателя. Между другото, в момент на криза като днешната, това не е лоша тактика.  Съществуват обаче и други ресурси за търсене на работа.

Например, да уведомите всичките си приятели, че търсите работа.

Друг начин е да помолите ваш познат, приятел или роднина, с подходящите контакти, да каже добра дума за вас в една или друга. Въпреки че този принцип е малко в разрез с основите на конкуренцията, в кризата всички методи са добри.

Също така може да публикувате пост в социалните мрежи с молба към тези, които могат, да ви помогнат да си намерите работа.  Обикновено такива публикации се пишат в неофициален стил, но все пак трябва да добавите добре съставен списък с основните компетенции и умения, които притежавате. Може би някой от вашите приятели (или приятели на техните приятели) ще открие подходящо предложение за вас.

Пригответе се за интервюто

Ако вече сте намерили подходяща оферта и сте били поканени на интервю, не се заблуждавайте, че работата вече е във ваши ръце. Не забравяйте, че всичко става ясно едва след среща лице в лице, а работодателят оценява кандидата много внимателно, преди да вземе окончателното решение дали да го наеме или не.  Ето защо, опитайте се да се подготвите добре - посетете уебсайта на компанията, разгледайте нейните дейности, цели, принципи, нужди и т.н. Трябва да се сдобиете с възможно най-подробна информация. Не забравяйте да помислите предварително и за отговорите на някои въпроси, които очаквате да ви бъдат зададени на интервюто.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.