Кейт Уинслет се оплака от работата си с Уди Алън и Роман Полански

Pinterest LinkedIn +

Британската театрална и кино актриса Кейт Уинслет се оплака от работата си с режисьорите Уди Алън и Роман Полански в интервю за "Vanity Fair".

Звездата заяви, че се опитва да дава добър пример на младите жени и се чувства отговорна за това, че е общувала с кино дейци, обвинени в насилие. В своя защита тя казва, че не може да върне времето назад.

"Защо, по дяволите, съм работила с Уди Алън и с Роман Полански? За мен сега е невероятно как тези хора се ползваха с такова голямо уважение и колко дълго останаха на високите си постове в кино индустрията. Това е дяволски позорно!", възкликва Уинслет.

През 2018 г. по време на церемонията за връчване на наградите "London Critics' Circle" актрисата изрази съжалението си, че е работила с "някои индивиди", но тогава не спомена конкретни имена.

Палачинката се обърна за световноизвестния режисьор Уди Алън, когато той беше обвинен в блудство с доведената си дъщеря, актрисата Дилън Фароу. Колегата му Роман Полански беше обвинен в изнасилване, извършено през 1977 г., от Саманта Геймър. По данни от делото Полански е дал на 13-годишната тогава американка шампанско и наркотици, след което я е принудил да прави секс с него.
Сподели.