Хавиер Бардем за Уди Алън: Шокиран съм от начина, по който се отнесоха с него

Pinterest LinkedIn +

Испанският актьор Хавиер Бардем подкрепи Уди Алън в труден за режисьора момент, когато обществото обърна гръб на именития режисьор заради твърдения, че е тормозил сексуално доведената си дъщеря.

В интервю за изданието "Пари мач" питат Бардем дали заради скандала би спрял да работи с режисьора. "Ако се изнесат доказателства, че Уди Алън е виновен, бих спрял да работя с него, но се съмнявам (че има такива)", коментира 42-годишният актьор.

"Шокиран съм от това неочаквано отношение. Аз не съм човекът, който ще каже дали Уди Алън е виновен, или не. Щатските съдилища в Ню Йорк и Кънектикът го признаха за невинен. За мен това е важно. По отношение на закона днес ситуацията не е по-различна от тази през 2007 г. Движението #Metoo е страхотно, но трябва да се внимава с публичното издаване на присъди", споделя испанецът, който през 2008 г. се снима във филма на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона" заедно със съпругата си Пенелопе Крус.

Именитият режисьор беше пометен от надигналата се наскоро вълна от обвинения срещу известни личности, чиито имена се свързваха с различни форми на сексуални посегателства. След като такива обвинения бяха отправени и към 82-годишния Алън, от него се отрекоха актьори като Колин Фърт, Майкъл Кейн и др. Към днешна дата режисьорът категорично отрича обвиненията.

Сподели.