Netflix купи издателството за комикси Millarworld

Pinterest LinkedIn +

Millarworld ще продължи да създава нови истории и франчайзи в рамките на Netflix.

Американската компанията за стрийминг на видео Netflix обяви, че е направила първото си придобиване, купувайки издателската къща за комикси Millarworld. Сделката показва амбициите на купувача да повтори успеха от екранизациите на шестте сериала на комикс гиганта Marvel. С новата си придобивка Netflix ще си осигури и услугите на известния автор на комикси Марк Милър, който е създател на бранда Millarworld.

Това е първото придобиване в 20-годишната история на Netflix. То е част от усилията на компанията да придобива интелектуална собственост и собственост върху истории с убедителни герои за предстоящите Netflix Originals, които се превръщат във важна част от стратегията на стрийминг услугата.

Netfilx обаче няма да придобие достъп до цялата библиотека на бранда, защото правата за някои заглавия вече са закупени и реализирани като филми. Точните параметри на сделката все още не са обявени, но условията позволяват на Millarworld да продължи да създава нови истории и франчайзи в рамките на Netflix.

Сподели.