Disney планира да се изтегли от Netflix

Pinterest LinkedIn +

Медийният гигант Disney може да изегли всичките си филми от онлайн услугата за видеострийминг Netflix. Това съобщава сайтът Huffington Post, позовавайки се на непотвърдени източници.

Продукции като "Моана", "Търсенето на Дори" и дори кратките серии на Disney може скоро да изчезнат от най-популярната дигитална филмова платформа. Засега няма информация дали решението ще засегне продукции на дъщерни дружества на Disney като Lucasfilm или Marvel, с която Netflix работи много активно от известно време.

Според изданието е възможно стъпката да се дължи на предстоящия край на договора между двете корпорации и преговорите за подписване на нов контракт.

Друга възможна причина е намерението на Disney да пусне собствена стрийминг услуга през 2019 г., превръщайки се в конкурент на Netflix. Все още липсват подробности, но според Huffington Post новата платформа вероятно ще излъчва всички продукции на Disney, както и на друга дъщерна компания на гиганта − Pixar.

Освен това корпорацията планира през следващата година да пусне и стрийминг услуга по ESPN, която ще дава достъп до 10 000 филма, развлекателни събития и игри годишно.

Сподели.